Banánovo-jablkové lievance

Banánovo-jablkové lievance

Ked’ sa ráno zobudíš je čas na raňajky. Máš chuť na niečo sladké, ale máš málo času? Dnes tu mám pre vás recept na rýchle ale za to zdravé lievance, ktoré su nadýchané a sú rýchlo hotové. Môžeš si ich potrieť svojím obľúbeným lekvárom a na vrch si dať lahodné jahody.

Ingredience:

Lievance:

  • 1 hrnček špaldovej múky
  • 1 vajíčko
  • 120 ml mlieka
  • 1/2 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL medu
  • 1 jablko
  • 1 banán

Na ozdobenie:

  • dve hrste mrazených jahôd
  • 1 ČL cukru
  • 1 ČL vody
  • obľubený lekvár

Postup:

Najprv si vyšľaháme vajíčko s medom aby nám vznikla pena, vd’aka tomu budú lievance krásne nadýchané. Prilejeme mlieko, prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a mletou škoricou. V malej miske si vidličkou rozpučíme banán a nastrúhame jablko najemno. Všetko to poriadne premiešame a môžme sa dať do pečenia.

Rozohrejeme si panvicu s torchou slnečnicového oleja. Pomocou lyžičky spravíme malé lievance ktore opekáme z oboch strán dozlatista.

Na chutnú jahodouvú polevu si v malom hrnci zmiešame jahody s cukrom a vodou. Trochu ich povaríme aby sa jahody rozpustili a zmiešali s cukrom. Hotovú polevu dáme na vrch lievancov, ktoré sme si potreli lekvárom.

A je hotovo! Rýchle a chuté raňajky, ktoré naštartujú váš deň.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *