Írsky chlieb

Írsky chlieb

Ahojte dnes tu mám pre vás recept na tak trochu netradičný chlebík. Je to nekysnutý chlieb bez kvásku alebo droždia. Je veľmi rýchlo hotový a chrumkavý aj na d’aľší deň.

Ingrediencie:

  • 450 g hladkej špaldovej múky
  • 500 ml bieleho jogurtu (neochutený)
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL trstinového cukru

Postup:

V miske si najprv zmiešame preosiatú špaldovú múku, cukor, sódu bikarbónu a soľ. Pridáme jogurta začneme premiešavať vidličkou.

Po chvíli nám vzniknehladké, lepkavé cestíčko. V žiadnom prípade sa nesmie miesiť ani inak vypracovávať len pomocou vidličky v miske. Na záver si ho vytvarujeme do malého bochníka.

Do rúry si dáme vyhriať jénsku misu alebo ako ja spodok od remosky. Ja som ju tam dala hned‘ ako som dala vyhrievať rúru. Potom ho vyberieme a vystelieme papierom na pečenie. Pomúčime si ruky a opatrne do misy dáme náš bochníček.

Vrch bochníka môžte pomúčiť špaldovou múkou ale nie je to nutné. A teraz je čas na pečenie. Ked‘ je už chlebík upečení dajte ho vychlanúť na mriežku.

TIP: Na tento chlebík si môžte dať vašu obľúbenú nátierku, cottage cheese alebo sa možte inšpirovať nátierkami, ktoré mám na svojom blogu.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *