Jablkovo-škoricové lievance

Jablkovo-škoricové lievance

Ani neviem ako, lievance sa stali mojimi obľúbenými raňajkami. Môžem si ich spraviť na toľko rôznych spôsobov, zakaždým sú iné. Ale najradšej si ich oživím nejakým ovocím. Jablká, banány alebo hrušky spravia lievance o niečo sladšie, vláčnejšie, ale za to zdravšie.

Budeme potrebovať:

  • 2ks jablká
  • 2ks vajíčka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1ČL škorice
  • 1 hrnček mlieka
  • 1,5 hrnčeka špaldovej múky
  • 1PL trstinového cukru
  • štipka soli

Postup:

Najprv si vyšľaháme vajíčka aby nám vznikla nádherná nadýchaná pena. Postupne prisypeme vanilkový, trstinový cukor a prilejeme mlieko.

Po častiach prisypeme múku so škoricou a soľou, treba si dať pozor aby nevznikli hrudky. Nastrúhame si na jemno jablká aby vzniklo pyré, ktoré pridáme do cesta. Na záver to všetko poriadne premiešame.

A teraz sa môžeme dať do pečenia

Najprv si rozohrejeme si panvicu s trochou oleja. Pomocou lyžičky vytvarujeme na panvici malé lievance, ktoré pečieme z oboch strán dozlatista. Už ich stačí len dať vychladnúť a možu sa papať.

Ale ešte pred tým je čas na tu najlepšiu čast a to je zdobenie. Na tieto lievance sa hodí každý lekvár. Ja som použila lekváre, ktoré sme robili minulý rok a to ríbezľový, marhuľový a slivkový. na ozdobenie som použila nakrájané jabíčko so sušenými brusnicami a celé som to posypala škoricou.,



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *