Makové lievance

Ahojte všetci, dnes som si pre vás pripravila rýchly a zdravý recept na makové lievance. Asi všetci milujeme sladké a ja nie som výnimkou. Preto som sa rozhodla, že môj prvý príspevok na blogu bude recept na zdravé raňajky.
Ja som veľkým milovníkom maku a ovocia a úplnou náhodou som narazila na tento úžasný a jednoduchý recept, ktorý zvládne hoc ktorí začiatočník i pokročilý. Je veľmi rýchlo hotoví, ale za to veľmi chutný a hľavne zdravší.
Budeťe potrebovať:
- 1 hrnček ovsených vločiek
- 1 hrnček špaldovej múky
- 1/2 hrnčeka maku
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 1/2 ČL soli
- 1 vajce
- 2 PL medu
- 1/2 banánu
- 1 PL oleja
- 1 1/2 hrnčeka mlieka
A ide sa pracovať:
Narpv v hrnci si ručným šľahačom vyšlaháme med s vajíčkami aby nám vznikla nadýchaná pena. Potom postupne prilejeme mlieko a olej a celé to poriadne premiešame. V osobitnej miske si rozpučíme polovicu banánu a pridáme do hrnca.
Teraz si pripravíme suché suroviny. Najprv si ovsené vločky pomelieme na jemnú múku (ja som použila kuchynského robota). V malej miske si zmiešame všetky suché suroviny a postupne ich prisypeme do hrnca. Na záver to poriadne pomiešame ručným šľahačom.
Rozohrejeme si panvicu s trochou oleja (slnečnicový, olivový alebo kokosový). Pomocou lyžičky tvarujeme malé lievance a opekáme z oboch strán dozlatista.
Hotové lievance necháme vychladnuť a je čas na ozdobovanie. Na livancoch je najlepšie, že si ich možte spraviť podľa seba. Niekto miluje lekvár a ovocie iný nutellu a šľahačku. Je to na vás čo si vyberiete lebo k týmto lievancom sa hodí všetko. Ja som sa rozhodla pre domáci višňový lekvár a čerstvé višňe s banánom.


