Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Muffiny s mrkvou sa niekomu môže zdať ako veľmi divná kombinácia, ale verte mi tento recept váš názor učrite zmení. Tieto muffinky vd’aka škorici pripomínajú vianoce a mrkva s banánmi robia cesto nádherné vláčné a nadýchané. Istotne sa u vás doma nájdu nejaké nevyužité mrkvy tak si z nich dnes upečieme spolu muffinky.

Ingrediencie

  • 1 hrnček špaldovej múky
  • 3/4 hrnčeka pomletých ovsených vločiek
  • 2 vajíčka
  • 1/4 hrnčeku trstinového cukru
  • 1 hrnček popučeného banánu
  • 1 1/2 najemno nastrúhanej mrkvy
  • 1ČL sódy bikarbóny
  • 1/2ČL kypriaceho prášku
  • 1/4 – 1/2ČL soli
  • 1 1/2ČL škorice
  • 1/3 hrnčeka oleja
  • 1/4 hrnčeka mlieka
  • hrsť sušených brusníc (môžte použiť aj sušené hrozienka alebo orechy)

Postup

Postup je úplne jednoduchý, začneme tým, že si v hrnci ručným šľahačom vyšľaháme vajíčka s cukrom aby vznikla nadýchaná pena. Potom prilejeme mlieko a olej a poriadne premiešame. Do osobitnej misky si nasypeme všetky suché suroviny a premiešame jemne lyžicou.

Teraz si pripravíme mrkvu a banány. Olúpeme si cca 2 väčšie zrelé banány (čím su zrelejšie tým sú sladšie) a v malej miske ich rozpučíme pomocou vidličky na kašu.

Teraz je čas si pripraviť našu najdôležitejšiu ingredienciu a to je mrkva. Pomocou škrabky očistíme cca 4 mrkva (zaleží ake sú veľké) a pomocou kuchynského robota ich nastrúhame nadrobno. Ak náhodou nemáte kuchynského robota môžte použiť klasické strúhadlo na syr, ale verte mi, že sa riadne zapotíte pokiaľ to všetko nastrúhate.

Teraz primiešame našu banánovú kašu a nastrúhanú mrkvu do hrnca (kde mame vajíčka s cukrom, mliekom a olejom) a poriadne premiešame šľahačom. Teraz prisypeme našú suchú zmes a celé cesto ešte raz poriadne premiešame.

Na záver si do cesta môžte pridať sušené ovocie (ja som použila brusnice, ktoré som prekrojila na polovice) alebo orechý, zaleží na vašej chuti.

Pripravíme si formu na muffiny do ktorých si dáme muffinové košíčky (cesto vám vyjde na 24 kusov). Do každého košíčka dáme cesto a môžme sa pustiť do pečenia. Rúru si rozohrejeme na 175 stupňov a pečieme 35-40 minút (záleží podľa toho akú máte rúrú). Upečené muffiny necháme vychladnúť a môžme mlsať.

Muffinky sú najlepšie na druhý alebo tretí deň, ked‘ sa chute poriadne prepoja. Ale verte mi, že hned‘ ako muffinky vychľadnú, zmyznú ani sa nenazdáte a na druhý deň vám níč nezostane.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *